helpdesk bloemendetailhandel

  1. Corona: ik heb chronische luchtwegklachten, moet ik verplicht naar mijn werk komen? 

Geef bij je werkgever duidelijk aan dat je tot een kwetsbare groep behoort. Je werkgever moet zorgdragen voor jouw gezondheid en veiligheid op het werk. Het RIVM heeft bepaald wie tot de risicogroepen behoort. Deze richtlijnen moet je werkgever volgen.

  1. Corona: ik ben arbeidsongeschikt en bezig om te re-integreren. Dat valt nu in het water. Wat nu?

Het kan zijn dat je re-integratie in deze periode niet goed van de grond komt, of niet goed doorloopt. Overleg dit met je werkgever.

  1. Corona: mijn werkomstandigheden zijn niet volgens de maatregelen van het RIVM. Wat nu?

Meldt dit direct bij je werkgever. Je werkgever kan dan aanvullende maatregelen nemen. Je werkgever moet zorgdragen voor jouw gezondheid en veiligheid op het werk. Als je werkgever niets doet met je melding, geef het dan door aan AVV.

  1. Corona: ik ben verkouden en heb een loopneus. Wat moet ik doen?

Voor iedereen in Nederland geldt: blijf thuis bij klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Houdt anderhalve meter afstand en mijd sociaal contact. Kijk op de site van het RIVM wat je wel en niet moet doen.

De regels rond ziekmelden zijn niet veranderd door het coronavirus. Als je ziek bent, ook als het niet door het coronavirus komt, moet je je altijd direct ziekmelden bij je werkgever. Dit kun je doen op de normale manier.

  1. Corona: de winkel waar ik werk is dicht. Als ik thuis ziek word, moet ik me dan toch ziekmelden?

Ja, ook als je thuis bent omdat de winkel dicht is en je wordt ziek, dan moet je dit direct melden bij je werkgever.

  1. Corona: mijn dochter is ziek en moet thuis verzorgd worden. Wat nu? 

Als je tijdens de coronacrisis thuis moeten blijven omdat iemand uit je gezin koorts heeft, dan wordt je loon doorbetaald.

Wanneer één van je gezinsleden plotseling ziek wordt door iets anders dan het coronavirus dan kun je calamiteitenverlof opnemen. Daarna kun je kortdurend zorgverlof opnemen. Het moet dan gaan om noodzakelijke verzorging voor het zieke gezinslid. Alleen als er niemand anders in de gelegenheid is om de zorgtaak op zich te nemen, dan heb je recht op kortdurend zorgverlof. Je kunt een beroep doen op kortdurend zorgverlof voor maximaal twee weken per jaar. Je krijgt tijdens dit verlof 70% van je normale salaris betaald. Je hebt een volledige opbouw van je vakantiedagen.

  1. Corona: mijn partner heeft koorts, wat betekent dit voor mij?

Als je tijdens de coronacrisis thuis moeten blijven omdat iemand uit je gezin koorts heeft, wordt je loon doorbetaald.

 

30 maart 2020