Xenos-medewerkers stemmen tegen aansluiting bij cao Retail non-food. Ze vinden de afspraken niet goed genoeg. AVV zal deze cao dus niet tekenen. 

Op 4 september sloot de stemming die sinds begin augustus uitstond over het principeakkoord dat AVV, samen met CNV en de Unie had gesloten met werkgeversorganisaties Xenos en Inretail. Dit akkoord ging over de invoering van de cao Retail non-food bij Xenos, dat al sinds 2012 geen cao meer had.

De (voorlopige) uitslag van de stemming is duidelijk: de Xenos werknemers hebben het akkoord afgewezen, met 70% tegen. Dat betekent dat de geplande invoering van de cao Retail non-food per 9 september niet doorgaat. We gaan weer in overleg met Xenos over de vraag hoe nu verder.

De rapportage van de stemming vind je hier. Onderzoeksbureau Labyrinth maakte de rapportage. Naast de uitslag staan ook de redenen van Xenos-werknemers om tegen te stemmen. 

05 september 2019