AVV: de democratische vakbond

Corona als drukmiddel: laat je niet gek maken

Onze helpdesk antwoordt vragen van iedereen die onder een cao valt die wij hebben afgesloten. Bij AVV hoef je geen lid te zijn van onze vakbond om toch advies te krijgen over een cao die wij hebben afgesloten. 

Elke week, maar zeker nu door de corona-maatregelen mailen of bellen werknemers ons met vragen. We zien de afgelopen weken dat sommige werkgevers misbruik maken van de situatie. Ze zetten medewerkers onder druk om dingen te accepteren die ze niet hoeven accepteren.

Rommelen met min-uren
Werkgevers vragen bijvoorbeeld om nu al je vakantiedagen op te nemen, omdat de zaak gesloten is. Of rommelen met min-uren en dat zie je pas op je loonstrookje. Of vragen je of je vakantiegeld later uitbetaald kan worden. Je hoeft dit allemaal niet te accepteren, maar het wordt heel erg lastig als je tegenover je manager zit in je eentje en hij zegt je dat dat je de enige bent die zo vervelend doet. Dan voel je je verdomd alleen.

Soms helpt het om dan met collega’s te praten en samen op te trekken. Je voelt je en je staat sterker als je met collega’s een punt maakt bij je manager. Je moet zeker ons mailen of bellen om te vragen wat precies je rechten zijn en wat je kan doen. En soms helpt het als wij de baas een briefje schrijven of bellen, maar we snappen ook dat dat in sommige gevallen niet veilig voelt.

Samen ons niet gek laten maken
Als je niet zeker bent of iets wel mag, als je wilt weten wat je rechten zijn of als je gewoon wat advies nodig hebt over hoe je iets moet aanpakken: mail onze helpdesk. De leus in deze tijd is dat we het samen moeten doen. Het voelt niet erg 'samen' als je tegenover je manager staat. Maar laat je niet gek maken, je bent niet alleen. Samen met je collega's en je vakbond sta je sterker in het het gesprek met je werkgever.

07 mei 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel