AVV: de democratische vakbond

AVV komt op voor werknemers Miss Etam tegen malafide bedrijvendokter

Een zogenaamde bedrijvendokter kocht de winkels van Miss Etam. Werknemers worden hevig gedupeerd als deze dokter zijn gang kan blijven gaan. AVV trekt met de ondernemingsraad ten strijde om te voorkomen dat werknemers geen loon krijgen uitbetaald en hun winkel onnodig omver wordt getrokken.

Een van de ernstige weeffouten in ons kapitalistisch systeem zit hem in het doorstarten van failliete bedrijven. Bij een faillissement wordt een curator aangesteld die de boel netjes moet afwikkelen en moet kijken of er kopers zijn voor de failliete boedel. Indien er kopers zijn die de boel willen overnemen en doorstarten is dat mooi: bedrijvigheid blijft behouden, werknemers houden hun baan, beroep op UWV blijft beperkt.

Maar er gaat wel eens wat fout. Goed fout. Dat is wat er nu gebeurt bij de winkels van Miss Etam en Steps. Die waren onderdeel van het FNG concern, samen met Claudia Sträter en Expresso. Recent ging FNG failliet, en de eigenaar Dieter Penninckx zit nu in de bak.

Bedrijvendokter of kwakzalver

Op 22 september werd het bedrijf door de curator verkocht aan een zekere Martijn Rozenboom, met wie Penninckx samenwerkte om FNG Nederland ‘te redden’ en die zichzelf de bedrijvendokter noemt, zie bijvoorbeeld www.bedrijvendokter.nl. Hij blijkt een kwakzalver uit de Middeleeuwen, die zonder verdoving je been afzet en er dan achter komt dat het 't verkeerde been was.

Rozenboom heeft aan de curator schriftelijk bevestigd dat hij de intentie had om alle vier bovenstaande merken te behouden en de bedrijven te continueren. In de praktijk perst hij elke cent eruit en laat hij werknemers, leveranciers en de maatschappij opdraaien voor de restanten. Zo heeft hij eigenhandig de door hemzelf benoemde directeur al een week na de doorstart afgesloten van email en telefoon. Binnen een dag na doorstart heeft hij Claudia Sträter en Expresso verkocht. De ene na de andere winkel van de overgebleven merken moet stoppen omdat er geen huur wordt betaald en de verhuurder ze eruit zet. Werknemers krijgen geen loon uitbetaald. Kortom, een boef van het zuiverste water.

Werknemers van Miss Etam: meld je bij AVV

Werknemers melden zich nu bij AVV en bij de Ondernemingsraad van Miss Etam. AVV trekt samen met de Ondernemingsraad van Miss Etam op tegen deze boef om te voorkomen dat werknemers aan het kortste eind trekken. Om te beginnen roepen we elke werknemer van Miss Etam op een loonvordering in te stellen. Betaalt Rozenboom niet snel, dan vragen we faillissement aan.

Daarna zullen we ons buigen over bestuurlijke of strafrechtelijke stappen tegen deze figuur, zodat die zijn samenwerking met zijn voormalige partner Penninckx kan voorzetten. In de bajes wel te verstaan.

Werknemers van Miss Etam kunnen bij AVV terecht via missetam@avv.nu of via ons telefoonnummer 070-4442140.  

07 oktober 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel