AVV: de democratische vakbond

Alles Wat Je Nooit Wilde Weten Over het Nieuwe Pensioenstelsel Omdat Je Het Zo Ingewikkeld Vindt

Er zijn maar weinig mensen met pensioen als hobby. De mensen die pensioen als hobby hebben zijn in de regel wat ouder. Omdat jongeren meestal niet geinteresseerd zijn in pensioenen gooien ze hun eigen glazen in.

AVV prijst zich daarom gelukkig dat wij sinds het begin iemand in de gelederen hadden die wel pensioen als hobby had: Martin Pikaart. Hij was in 2005 nog een frisse dertiger… Zo ongeveer zijn halve werkende leven strijdt hij voor de belangen van jongeren in de pensioendiscussie. Door artikelen, bijdragen, rechtszaken en zeer toegankelijke informatie, zodat meer mensen begrijpen hoe de verdeling van geld en macht gaat in de pensioenwereld.

De nieuwste loot aan zijn werk is een tweede animatie over het nieuwe pensioenstelsel. In een paar minuten wordt in dit filmpje uitgelegd hoe het nieuwe pensioenstelsel moet werken en waarom dat goed is voor jongeren. Overigens: ook voor zzp’ers. In het nieuwe pensioenstelsel kunnen ook zij makkelijker meedoen in het collectieve stelsel, omdat hun individuele potje van henzelf blijft. 

Bekijk het filmpje hier en stuur het door naar iedereen waarvan jij weet dat ze het niet willen weten maar van wie jij vindt dat ze het wel moeten weten.

11 november 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel