AVV: de democratische vakbond

Werknemers Miss Etam stappen weer naar Ondernemingskamer

De ondernemingsraad van Miss Etam en Steps stapt met Vakbond AVV naar de Ondernemingskamer. Martijn Rozenboom, de nieuwe eigenaar, lapt afspraken en de wet aan zijn laars. Hij wil veel werknemers ontslaan na de doorstart van het kledingbedrijf.

Er was een afspraak met de curator om tenminste 100 werknemers op het hoofdkantoor aan het werk te houden; deze afspraak speelde een rol voor de curator om Miss Etam aan Rozenboom te verkopen. Rozenboom komt deze afspraak niet na. Verder heeft Rozenboom het distributiecentrum gesloten zonder daarvoor advies van de ondernemingsraad af te wachten.  

OR buitenspel
Hij laat de ondernemingsraad weten dat het advies -dat ze nog moesten geven- niet relevant is, omdat zijn besluit al vast staat. Daarmee wordt de ondernemingsraad buiten spel gezet.  

Wegpesten
Rozenboom wil geen sociaal plan afsluiten. Waarschijnlijk hoopt hij dat winkelmedewerkers zelf ontslag nemen als ze veel reistijd krijgen om in een ander filiaal te gaan werken. De ondernemingsraad zal volgende week aan de Ondernemingskamer vragen om het reorganisatiebesluit tegen te houden.  

Dubbelrol accountant
De curator heeft in de media verklaard dat Rozenboom de enige was met een bod om de hele failliete boedel te kopen. Nu blijkt dat Rozenboom zich niet aan de afspraken met de curator houdt, is AVV benieuwd wat de curator hiertegen gaat doen. Ook kijkt AVV uit naar de uitkomsten van het onderzoek dat de curator heeft ingesteld over de dubbelrol van accountant Tim Everts, die zowel bij de boedel als bij de herstart betrokken is geweest.  

19 december 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel