AVV: de democratische vakbond

Verlenging cao tot 1 november 2021 afgesproken

Kunsteducatie

De afgelopen jaren is er door vakbonden en werkgevers kunsteducatie gewerkt aan een
gezamenlijke cao met de bibliotheken. Er was zelfs al een akkoord gesloten in 2019.
Op 25 mei 2021 kregen sociale partners kunsteducatie plotseling te horen dat de werkgeversvereniging VOB van de bibliotheken niet langer naar een gezamenlijke cao wil overgaan! Het cao-akkoord is zelfs nooit uitgewerkt in een daadwerkelijke cao. 
We vinden dat de opstelling van de bibliotheken tegenover kunsteducatie echt niet door de beugel kan en hebben dat ook duidelijk kenbaar gemaakt. Wat AVV betreft stopt de samenwerking hier.

Toch een  cao

Gelukkig was er in december 2019 een tussen-cao gesloten voor alleen Kunsteducatie. Deze cao liep tot 1 juli 2021. Om toch een geldende cao te hebben, hebben vakbonden en werkgevers afgesproken de huidige cao te verlengen tot uiterlijk 1 november 2021 en direct te beginnen met echte onderhandelingen. In deze verlenging van de cao worden geen afspraken gewijzigd. Er is wel afgesproken dat in de volgende cao een loonsverhoging zal worden opgenomen van minimaal 1% op uiterlijk 1 januari 2022.  

En nu? 

In september starten de onderhandelingen over een cao met een langere looptijd. Duurzame inzetbaarheid, innovatie en de gevolgen van de pandemie zullen onderwerpen op tafel zijn. 

Heb je interesse om mee te praten over de komende onderhandelingen en de nieuwe cao, reageer! Je kunt Valérie Rijckmans mailen. Zij nodigt je dan uit om de onderhandelingen mee voor te bereiden in ons medewerkers zeggenschapsplatform.

07 juli 2021

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel