AVV: de democratische vakbond

AVV wordt (weer) actief in de luchtvaart!

KLM

Zo’n tien jaar zijn wij reeds actief in de luchtvaart, destijds op verzoek van een groep Martinair vliegers om aan te schuiven aan de toenmalige Martinair-cao. Deze Martinair vliegers meldden zich toen bij AVV omdat de belangenbehartiging door de VNV, de enige piloten-vakbond, erg eenzijdig op KLM-vliegers gericht was.  

Nu heeft zich weer een grote groep voormalige Martinair vliegers bij ons aangemeld als lid met het verzoek om hun belangen te gaan behartigen, zowel in de nasleep van de gewonnen rechtszaak over de overgang van onderneming, als in de komende KLM cao-onderhandelingen. Ook nu is dit vanwege de teleurstellende en éénzijdige VNV-belangbehartiging. 

Deze voormalige Martinair vliegers zijn van rechtswege in dienst gekomen bij KLM per 1 januari 2014 en vallen ook vanaf die datum onder cao voor KLM-vliegers op vleugelvliegtuigen, zij zijn daarom volwaardige KLM-werknemers en KLM-collega’s. 

AVV is met enthousiasme op dat verzoek ingegaan en gisterochtend heeft AVV zich dan ook bij KLM gemeld als zijnde formele (collectieve) belangenbehartiger, niet alleen voor de bovenstaande groep, maar we bieden een volwaardig alternatief voor alle KLM-vliegers met als doel een eerlijke en onafhankelijke belangenbehartiging. 

Vliegers zijn dus van harte uitgenodigd lid te worden van AVV.  

10 september 2021

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel