AVV: de democratische vakbond

Vooruitblik onderhandelingen cao Retail non-food

Retail non-food

Aan het eind van het jaar loopt de cao van de sector Retail non-food af. Op 19 september komen we samen met het platform, onder meer om de inzet van de onderhandelingen te bepalen. Belangrijk punt zal de loonsverhoging zijn. Deze keer is dat extra belangrijk vanwege de hoge inflatie, en de introductie van een minimum uurloon. Op dit moment gelden er wel minimum maandlonen en minimum weeklonen, maar nog geen minimum uurlonen. Deze introductie gaat veel impact hebben op het hele loongebouw en op de lonen, aangezien de basis voor dit minimum uurloon de 36-urige werkweek is terwijl een 37-urige of 38-urige werkweek het meest gangbaar is in de sector. Daarnaast heeft AVV, samen met de andere bonden, een langlopende discussie met werkgeversvereniging INretail over loonsverhogingen voor werknemers die meer verdienen dat het maximum van hun schaal. We hopen de komende onderhandelingen daar een doorbraak op te bereiken.

12 september 2023

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel